.:: MENU ::.


  
 Bedrijfsprofiel
   Garage
   Occasions
   Onderhoud
   APK
   Route

   Contact

 

Autobedrijf Slagter
Industrieterrein "Bergweide"
Groningerstraat 9
7418 BX Deventer
Tel: 0570-632605
 

APK een verstandige zaak
Voor de verkeersveiligheid én voor het milieu is het belangrijk dat uw auto in goede staat is. Daarom is indertijd de Algemene Periodieke Keuring (APK) ingevoerd. Bij deze jaarlijkse keuring wordt onderzocht of uw auto aan de minimale veiligheids- en milieu-eisen voldoet. Dat is op langere termijn ook gunstig voor uw portemonnee, want eventuele mankementen kunnen zo bijtijds verholpen worden.

Wettelijk verplicht
De APK is in Europa wettelijk verplicht voor auto's die maximaal 3500 kg zwaar en minimaal 4 jaar oud zijn. U kunt uw auto alleen laten keuren bij autobedrijven in Nederland die door de RDW zijn erkend. Dus ook bij uw AD-Autobedrijf. Om de kwaliteit te waarborgen houdt de RDW met steekproeven toezicht op de uitvoering van de APK-keuring. Ook moet de keurmeester aan bepaalde eisen voldoen.
Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport. Daarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er bepaalde mankementen zijn die eerst verholpen moeten worden. De datum van de eerste toelating is bepalend voor de keuring. Die datum is af te leiden van het kentekenbewijs deel 1. Drie jaar na deze datum moet de auto voor het eerst worden gekeurd.

 

 

  


 

 
Nu ook Airco Service